Moje prvo nadležno čiščenje zobnega kamna in zelo lep rezultat

Mislila sem, da je plombiranje najbolj boleč postopek, dokler čiščenje zobnega kamna ni prišlo tudi na moj seznam opravil. Nikoli nisem imela težav z oblogami in zato na takšne posege nisem hodila. Ko pa sem zamenjala zobozdravnika, mi je pa vseeno svetoval, da bi morala na vsake dve leti opraviti čiščenje zobnega kamna, ker imam nekaj majhnih oblog že vidnih na zobeh. Sicer sem se tega zavedala, ampak sem vseeno odlašala, ker sem bila mnenja, da to ni obvezna stvar.

In tako sem se naročila na termin in brez pričakovanj sedla na stol v ordinaciji. Na začetku je kazalo, da bo to le nekakšen nedolžen poseg, potem pa je čiščenje zobnega kamna doseglo zadnje zobe, ki so bili menda že kar lepo obloženi. In začelo se je neprijetno skelenje in bolečine v dlesni, ko se jih je tista naprava dotaknila. Da ne govorim o tem, da tega posega kar ni bilo konec, in ko sem že mislila, da sem doživela najhujšo bolečino, sem zopet začutila nekaj, kar je še bolj zabolelo. Tega zagotovo nisem pričakovala, saj sem mislila, da je vrtanje zoba, pri izdelavi polome res hujše.

Po eni uri mučenja sem končno slišala osvobodilni znak, da je zaključil in lahko sem si oddahnila, da sem z bolečinami zaključila. Žal pa še ni bilo konec, saj me je zobozdravnik opozoril, da me bo lahko še nekaj časa skelelo. In res me je. Skelenje sem čutila, ko je bilo čiščenje zobnega kamna že pred nekaj urami končano.

Ko sem končno prispela domov in sem imela čas, da si dobro ogledam, ali je kakšna vidna razlika na mojih zobeh, sem bila zelo lepo presenečena. Tam, kjer so zobe prekrivale dlesni, je bila sklenina celo bolj bela, tistih nekaj oblog ni bilo več in lahko potrdim, da je bilo čiščenje zobnega kamna res prava odločitev, čeprav nisem tega vedela pred posegom.