Kaj vse je kakovostna oziroma zdrava nega telesa in zakaj?

Ko razmišljam, kaj vse je nega telesa in kaj vse spada pod to, hitro ugotovim, da je tukaj mnogo različnih posegov, ki so skoraj obvezni.

Redni obiski savne zagotovo spadajo pod obvezen del, ki ga nega telesa potrebuje. Sprošča mišice, blaži bolečine v različnih delih telesa, odstranjuje toksine iz telesa, očisti kožo, sprošča telo in še marsikakšno drugo korist prinese telesu, če jo redno uporabljamo. Savne bi morali obiskovati vsak enkrat mesečno, če ne celo večkrat.

Reden obisk masaže je prav tako nekaj, kar zdrava nega telesa zahteva. Prisiljene večurne in več dnevne drže, ki jih različni poklici zahtevajo, ter razni rekreativni ter profesionalni športi v našem telesu naredijo marsikakšno neprijetno nevšečnost. Od bolečin, zategnjenosti mišic in raznih vozlov, kar lahko reši le kakovostna in redna masaža. Tudi masaža je tista, ki bi se morala izvajati enkrat mesečno. Žal pa se običajno zgodi to, da gremo na masažo nekajkrat zaporedoma, ko imamo kakšne težave in potem odnehamo.

Rekreacija in zadostno gibanje sta tudi obvezna nega telesa, saj se se predvsem osredotočata na dobro počutje in fizično zmogljivost. Če tega ni dovolj, lahki hitro pademo v nejevoljnost, depresijo in slabo počutje, brez prave energije. Z redno rekreacijo spodbudimo tudi, da je naše telo bolj prožno in um bolj fleksibilen.

Nato sta tukaj hrana in kozmetika. Kar dajemo v svoje telo, se pozna na našem telesu. Lahko imamo še tako kakovostno kozmetiko, če uživamo slabo hrano, se nam bo to poznalo ne samo na koži, temveč tudi v počutju. Osebno menim, da bi lahko bila hrana kar najbolj pomembna nega telesa oziroma prvi temelj tega. 

Večinoma sicer vsak najprej pomisli na različne kozmetične pripravke, ko omenim nega telesa, vendar je vse skupaj mnogo več kako le kozmetičen del. Vse, kar delamo s telesom, spada pod nego, bolj kakovosten življenjski slog, kot imamo, boljša bo nega telesa, ki jo izvajamo.