Novo plovilo od mojega moža in registracija plovil

Če bi mi nekdo rekel pred leti, da bo moj mož imel plovilo, bi se mu smejala, danes pa je to res. Kako je prišlo do tega, pa vam lahko samo povem, da pri tem nisem bila udeležena, samo pošta registracija plovil, ga je na žalost izdala. Že kar nekaj let, zaradi obveznosti živiva eden mimo drugega, vendar sem vseeno bila prepričana, da je meni mož zvest in da bova dočakala lepo starost, vse dokler ni prišla domov pošta registracija plovil, tega verjetno ni pričakoval.

Tisti dan sem bila doma, ker se nisem dobro počutila, niti najmanj nisem pričakovala, da bo prišla pošta registracija plovil, moj mož pa je bil tako kot vedno nekje na poti. Nisva se niti čez dan veliko klicala, kajti nisva si imela kaj povedati, vseeno pa sem sklepala, da je najina veza ok in da ko bova preživela ta leta, ko je vse na kupu, nama bo lepo. No, pa sem kar hitro spoznala, da ni ravno tako, ko je me je poštar prosil, če lahko podpišem njegovo pismo. To seveda ni bilo prvič, tako da sem podpisala in pošto odnesla v hišo. Ko sem pogledala na kuverto in je pisalo registracija plovil, pa mi ni bilo prav nič jasno. Pred leti mi je res povedal, da je šel delat izpit za čoln, ker mu lahko vedno prav pride, da pa je tukaj od zadaj še nekaj, pa si nisem mislila. Odprla sem kuverto in doživela šok, notri je bil potrjen papir za registracijo enega čolna, lastnik pa je bil moj mož. 

Morala sem se usesti, kajti takoj sem vedela, da o njemu ne vem čisto nič. Takrat sem bila jezna in hkrati hvaležna, da je pošta registracija plovil prišla v moje roke, ker se je tako razkrila ena velika stvar, da moj mož že dolgo ne živi tako, kot pa je bilo videti. Takrat je najin zakon razpadel, ker to pa je bilo zame preveč.