Ali so pri manjših otrocih potrebni doma pisarniški stoli

Najlepše je, ko lahko otroško sobico urediš tako, da se bo vaš otrok v njej počutil dobro. Je pa res, da je potrebno načrtovati stvari, kajti kdaj je primerno kupiti že odraslo otroško sobo, kako naj bo opremljena, kateri pisarniški stoli so primerni, kakšna naj bo postelja in še bi lahko naštevali.

Ko je bil najin sin star 9 let, sva se z možem odločila, da mu kupiva čisto novo mladinsko sobo in tako tudi novi klasični pisarniški stol, ker sva sklepala, da bo vse domače naloge in še kaj drugega delal v svoji sobi. Na koncu sva ugotovila, da to ne bo šlo tako, ker je še vse domače naloge delal zraven naju pri kuhinjski mizi in tako sedel na navadnem stolu. Kmalu sva spoznal, da v teh letih pisarniški stoli še niso potrebni in da bi lahko z tem nakupom počakala.

Bila sva prepričana, da se pisarniški stoli skozi leta ne bodo tako drastično spremenili, da ta stol ki sva ga kupila midva že sedaj ne bi prišel v poštev kasneje. Zgodilo pa se je ravno to. Ta novi stol se nikoli ni uporabljal, ko je sin potreboval stol, smo šli kupit novega, ne samo da so se pisarniški stoli spremenili, tudi naš sin je zrastel visoko in tisti stol mu ni odgovarjal. Sedaj to veva in če se danes pogovarjam z katero mamico, ki si tudi želi opremiti mladinsko sobo, ji rečem, da naj z stoli še počaka, ker ko bodo otroci zrasli, jim ti pisarniški stoli ne bodo prišli več prav. Mi smo tisti stari stol podarili sestrični, ki je delala od doma, tako ji je prišel prav, ker si ga sama ni kupila, saj ga ni tako močno potrebovala.

Vsekakor morajo biti pisarniški stoli za otroke skrbno izbrani, da odgovarjajo le njim.