Mednarodni transport, povezava s svetom

Po letih premišljevanja in nenehnega pritiska prijateljev sva se z ženo odločila, da ustanoviva podjetje. V začetku lanskega leta sva ustanovila podjetje, ki se ukvarja z mednarodni prevozi za številne naročnike po celem svetu. Glede na to, da se je v tem času mednarodni transport znatno povečal, bi bilo škoda zamuditi takšno priložnost. Sama imava sicer v tej panogi že kar nekaj izkušenj, saj sva oba pred ustanovitvijo lastnega podjetja delala v podjetnih, kjer je bil mednarodni transport primarna dejavnost.

Za to odločitvijo se je sicer skrivalo veliko strahu, ampak sva kljub temu bila toliko trmasta in zagnana, da nisva pustila, da bi naju skrbi premagale. Priznam, na začetku naju je bilo zelo, ampak res zelo strah, saj oba še kako dobro veva, kaj prinaša takšno delo. Težko si predstavljate, da službenih obveznosti nikoli ne zaključite. Zdi se vam, da ima dan čisto premalo ur, da bi dokončali vse, kar ste si zadali. Ker takšno delo zahteva nenehno komunikacijo s celim svetom, je potrebno biti naročnikom na voljo praktično štiriindvajset urn na dan. Po večini se namreč mednarodni transport odvija predvsem v nočnem času. Nenehna prisotnost v podjetju je zelo pomembna, saj si oba želiva imeti dobre odnose tako z naročniki kot tudi z zaposlenimi vozniki, ki v najinem podjetju poskrbijo, da mednarodni transport blaga poteka brez zapletov in težav.

Kljub številnim negativnim dejavnikom pa se v ozadju skriva še dosti dobrega in to je tisto, kar nama daje moč, da podjetje raste ter osvaja tuje trge. Za vsemi uspehi pa stoji tudi odlična ekipa, ki ogromno prispeva k pozitivnim rezultatom podjetja. Zaradi njih se naročniki odločajo za našo storitev. Dandanes je podjetij, ki ponujajo mednarodni transport blaga res veliko. To me veseli, saj oba z ženo meniva, da je konkurenca tista, ki v posamezniku vzbudi željo po izboljšavi, tekmovalnosti in to dvoje skupaj prinaša dobre rezultate.